Zapiekane jabłka z kruszonką migdałową Składniki:4 jabłka2-3 łyżki masła orzechowego100 g masła120 g Bułki Tartej Wrocławskiej40 g cukru pudru100 g migdałów w płatkach Przygotowanie:Jabłka przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, a następnie ponacinaj cienkie paseczki na ich skórce.Bułkę Tartą Wrocławską, masło i cukier puder rozgnieć palcami tworząc kruszonkę.Posyp nią jabłka. Następnie posyp migdałami w płatkach, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec około 20-30 minut.Po wyjęciu z piekarnika polej masłem orzechowym. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WARSTWOWY DESER JOGURTOWY DO SZKOŁYNastępny wpisNastępne TORCIK ORZECHOWY Z KREMEM, BISZKOPTAMI WROCŁAWSKIMI I FIGAMI