Deser na Walentynki Składniki: opakowanie Sucharków z rodzynkami1 szklanka mleka migdałowego0,5 litr sera twarogowego w wiaderku100 g malin200 g mascarpone200 g truskawek250 g cukru pudru3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki wodyciasteczka w kształcie serduszek do dekoracji Przygotowanie:Do sera twarogowego dodać 150 g cukru pudru i 2/3 rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. 3-4 łyżki odłożyć. Truskawki zmiksować, wymieszać z serem.Mascarpone wymieszać z rozgniecionymi widelcem malinami, dodać pozostały cukier puder i żelatynę, wymieszać.Sucharki moczyć w mleku, pokruszyć na kawałki i ułożyć warstwę w wysokiej szklance.Nałożyć krem truskawkowy, warstwę sucharków, krem malinowy i odłożony wcześniej twaróg. Odstawić do całkowitego stężenia.Udekorować ciasteczkami-serduszkami lub truskawkami/malinami. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GALARETKOWIECNastępny wpisNastępne PIZZA CZTERY SERY