Galaretkowiec

                                                                    Składniki:

  • 1 litr sera w wiaderku lub jogurtu naturalnego
  • 150 g cukru pudru
  • 25 g żelatyny + 100 ml gorącej wody
  • galaretki w różnych kolorach (4-5 smaków)
  • opakowanie Biszkoptów wrocławskich

Przygotowanie:

    1. Wszystkie galaretki (poza jedną) rozpuścić w 450 ml gorącej wody.
    2. Ostudzić, wylać do płaskich naczyń. Gdy stężeją pokroić je na kwadraty.
    3. Dno prostokątnej blaszki wyłożyć Biszkoptami wrocławskimi.
    4. Ser wymieszać z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. Gdy masa zacznie lekko tężeć dodać do niej galaretki, wymieszać, wyłożyć na warstwę biszkoptów i wstawić do lodówki do stężenia.
    5. Pozostałą galaretkę rozpuścić w 450 ml gorącej wody, ostudzić, gdy zacznie tężeć wylać ją wierzch ciasta, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji