Sernik pistacjowy

                                                                    Składniki:

Masa serowa:

  • 1 kg sera w wiaderku
  • 220 g cukru
  • 100 g roztopionego masła
  • 150 ml mleka
  • 200 g kremu pistacjowego (słodkiego)
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • szczypta soli

Dodatkowo:

  • 150 g białej czekolady
  • 1 łyżka kremu pistacjowego
  • posiekane pistacje
  • Sucharki extra delikatesowe

Przygotowanie:

    1. Wszystkie składniki na masę serową wymieszać ze sobą w misce.
    2. Dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć sucharkami. Wylać masę serową.
    3. Piec w temp. 170°C przez 40 minut.
    4. Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce przez noc.
    5. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać pastę pistacjową, wymieszać, polać wierzch ciasta.
    6. Udekorować pistacjami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.