Sernik pistacjowy Składniki: Masa serowa:1 kg sera w wiaderku220 g cukru100 g roztopionego masła150 ml mleka200 g kremu pistacjowego (słodkiego)1 budyń śmietankowy2 łyżki mąki ziemniaczanej3 jajkaszczypta soliDodatkowo:150 g białej czekolady1 łyżka kremu pistacjowegoposiekane pistacjeSucharki extra delikatesowe Przygotowanie:Wszystkie składniki na masę serową wymieszać ze sobą w misce.Dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć sucharkami. Wylać masę serową.Piec w temp. 170°C przez 40 minut.Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce przez noc.Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać pastę pistacjową, wymieszać, polać wierzch ciasta.Udekorować pistacjami. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WIELKANOCNE JAJKA🥚 W MIĘSNEJ PANIERCENastępny wpisNastępne PIECZONE PAPRYKI NADZIANE FASOLĄ