Bułeczki cynamonowe z sosem waniliowym Składniki: Bułeczki:500 g mąki pszennejokoło 220 ml podgrzanego mleka migdałowego60 łyżki cukru100 g miękkiego masła2 łyżeczki suszonych drożdży1 jajko2-3 łyżki cynamonu2 łyżki masła + Bułka Tarta WrocławskaSos waniliowy:300 ml mlekaokoło 150 g cukru2 łyżki mąki pszennej2 żółtkakilka kropel pasty waniliowej Przygotowanie:Mąkę wymieszać z drożdżami i cukrem, dodać mleko i jajko, zagnieść ciasto. Stopniowo dodawać po kawałku masło i nadal wyrabiać.Odstawić do wyrośnięcia na około 60 minut.Rozwałkować, oprószyć cynamonem, zrolować, pociąć na kawałki tej samej szerokości.Ułożyć na blaszce wysmarowane masłem i posypanej Bułką Tartą Wrocławską.Piec w temp. 180°C przez około 25 minut (na złoty kolor).Wszystkie składniki na sos waniliowy wymieszać w garnuszku, podgrzewać, mieszając, aż zgęstnieje.Podawać z upieczonymi bułeczkami. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni PIZZA CZTERY SERYNastępny wpisNastępne BOCZNIAKI W PANIERZE