Warstwowy deser jogurtowy do szkoły

Składniki:
  • 800 ml jogurtu naturalnego
  • około 200 g ciastek biszkoptowych Mamutki
  • około 100 g jeżyn
  • około 150 g jagód
  • 4 łyżki żelatyny
  • 60 ml gorącej wody
  • 3-4 łyżki cukru pudru lub miodu lub ksylitolu
  •  

Przygotowanie:

  1. Żelatynę rozpuść w wodzie, dodaj do jogurtu wraz z cukrem, wymieszaj.
  2. Podziel na dwie części, do jednej dodaj jagody i jeżyny, zmiksuj blenderem.
  3. Obydwie części masy wstaw do lodówki.
  4. Na dno słoiczków wyłóż ciastka biszkoptowe Mamutki.
  5. Następnie wylej warstwę tężejącej masy jagodowo-jeżynowej.
  6. Wstaw do lodówki, aby masa zastygła.
  7. Następnie wylej kolejną warstwę masy jogurtowej.
  8. Ponownie wstaw do lodówki do całkowitego stężenia

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.