Muffiny czekoladowe z kremem malinowym i Bezą Składniki:Ciasto:2 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru1 tabliczka (100 g) czekolady deserowej2 czubate łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody¾ szklanki mleka2/3 szklanki oleju2 jajkaKrem:200 g serka mascarpone200 ml śmietany kremówki3-4 łyżki cukru pudru100 g malin50 g Bez Przygotowanie:Wszystkie składniki “suche” na ciasto muffinkowe wymieszać.Mleko, olej i jajka wymieszać intensywnie rózgą kuchenną.Następnie dodać składniki mokre do suchych, dodać posiekaną czekoladę, wymieszać delikatnie łyżką.Ciasto przelać do foremek na muffiny, piec około 30 minut w temp. 180C.Wystudzić.Maliny utrzeć z cukrem pudrem, dodać do mascarpone, wymieszać.Kremówkę ubić, następnie delikatnie połączyć z malinowym mascarpone.Przełożyć krem do rękawa cukierniczego, wycisnąć na wierzch ostudzonych muffinek porcję kremu.Obficie posypać pokruszonymi Bezami. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ŚWIĄTECZNY DESER „TRIFLE” Z PIERNIKOWYMI BISZKOPTAMI, WARSTWĄ BAKALIOWĄ I POMARAŃCZOWĄNastępny wpisNastępne TRUFLE Z MASŁEM ORZECHOWYM