Sałatka caprese z burratą Składniki: 3 czerwone pomidory1 duży żółty pomidor2 brzoskwinie1 kulka burraty lub mozzarelli1 awokadoChrupiące bułeczki grahampesto: 5 łyżek oliwy, 2 łyżki pestek dyni, 2 ząbki czosnku, 2 garści listków bazylii, sól, pieprz, trochę parmezanusól, pieprz, sok z cytryny Przygotowanie:Pomidory pokroić w plastry, ułożyć na talerzu.Awokado pokroić w plastry, doprawić sokiem z cytryny, ułożyć na pomidorach.Brzoskwinie pokroić na cząstki, ułożyć na talerzu wraz z porwaną na kawałki burratą/mozzarellą.Całość doprawić solą i pieprzem.Wszystkie składniki na pesto zblendować, dodać pesto na wierzch sałatki. Podawać z Chrupiącymi bułeczkami graham. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni PULPECIKI Z KALAFIORA NA HUMMUSIE, Z PIECZONYMI POMIDORKAMI, SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ I RUKOLĄNastępny wpisNastępne CHRUPIĄCE BUŁECZKI Z WANILIOWĄ RICOTTĄ, TRUSKAWKAMI I PISTACJAMI