Sałatka caprese z burratą

                                                                    Składniki:  

  • 3 czerwone pomidory
  • 1 duży żółty pomidor
  • 2 brzoskwinie
  • 1 kulka burraty lub mozzarelli
  • 1 awokado
  • Chrupiące bułeczki graham
  • pesto: 5 łyżek oliwy, 2 łyżki pestek dyni, 2 ząbki czosnku, 2 garści listków bazylii, sól, pieprz, trochę parmezanu
  • sól, pieprz, sok z cytryny

Przygotowanie:

  1. Pomidory pokroić w plastry, ułożyć na talerzu.
  2. Awokado pokroić w plastry, doprawić sokiem z cytryny, ułożyć na pomidorach.
  3. Brzoskwinie pokroić na cząstki, ułożyć na talerzu wraz z porwaną na kawałki burratą/mozzarellą.
  4. Całość doprawić solą i pieprzem.
  5. Wszystkie składniki na pesto zblendować, dodać pesto na wierzch sałatki. Podawać z Chrupiącymi bułeczkami graham.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji