Chrupiące bułeczki z wanilową ricottą, truskawkami i pistacjami Składniki: około 10 sztuk Chrupiących bułeczek pszennych300 g ricotty1-2 krople pasty waniliowej lub miąższ z laski wanilii4-5 łyżek cukru pudru400 g truskawek2 łyżki posiekanych pistacji niesolonych Przygotowanie:Ricottę wymieszać z cukrem pudrem i wanilią. Nałożyć na bułeczki.Truskawki dość drobno pokroić, ułożyć na wierzchu Chrupiących bułeczek. Piec w temp. 190 °C przez około 15 minut.Wyjąć z piekarnika, posypać pistacjami. Podawać na ciepło. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA CAPRESE Z BURRATĄNastępny wpisNastępne KOTLETY WARZYWNE Z SOSEM Z RABARBARU I TRUSKAWEK Z PUREE BROKUŁOWYM