Pulpeciki z kalafiora na hummusie, z pieczonymi pomidorkami, szynką dojrzewającą i rukolą Składniki: 1 kalafior2 jajka4-5 łyżek Bułki Tartej Wrocławskiej300 g hummusuokoło 500 g pomidorków koktajlowych/cherry100 g szynki dojrzewającej2 garści rukoli2 łyżeczki suszonego czosnku2 łyżeczki papryki słodkiej1/2 łyżeczki papryki ostrejsóloliwa Przygotowanie:Kalafior ugotować, poszatkować w malakserze, lub częściowo posiekać nożem, a częściowo zblendować blednerem.Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, paprykami w proszku. Dodać jajka i Bułkę Tartą Wrocławską, wymieszać.Uformować z masy kulki, ułożyć je na papierze do pieczenia, skropić lekko oliwą, piec w temp. 180 °C przez około 25 minut, na złoty kolor.Pomidorki włożyć do brytfanki, doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą. Piec w temp. 220 °C przez około 15 minut.Na talerz wyłożyć hummus, dodać rukolę, ułożyć plastry szynki, upieczone pomidorki i pulpety z kalafiora. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni PISTACJOWE TIRAMISU Z TRUSKAWKAMINastępny wpisNastępne SAŁATKA CAPRESE Z BURRATĄ