Parfait chałwowe z malinami i biszkoptami

                                                                    Składniki:  

  • ½ opakowania Biszkoptów wrocławskich
  • 200 g malin
  • 500 g serka mascarpone
  • 250 g chałwy waniliowej
  • 2-3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

  1. Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i chałwą. Dodać maliny, delikatnie wymieszać.
  2. Blaszkę keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Wylać masę chałwową, wierzch wyłożyć biszkoptami. Wstawić do zamrażarki na 6-8 godzin, aż masa całkowicie zamarznie.
  3. Wyjąć z blaszki, pokroić i podawać w plastrach ze świeżymi malinami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji