Strona główna » PARFAIT CHAŁWOWE Z MALINAMI I BISZKOPTAMI
Parfait chałwowe z malinami i biszkoptami
Składniki:
½ opakowania Biszkoptów wrocławskich
200 g malin
500 g serka mascarpone
250 g chałwy waniliowej
2-3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i chałwą. Dodać maliny, delikatnie wymieszać.
Blaszkę keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Wylać masę chałwową, wierzch wyłożyć biszkoptami. Wstawić do zamrażarki na 6-8 godzin, aż masa całkowicie zamarznie.
Wyjąć z blaszki, pokroić i podawać w plastrach ze świeżymi malinami.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji