Kanapeczki z cytrynową ricottą i bobem

                                                                    Składniki:  

  • Sucharki extra delikatesowe
  • około 500 g bobu
  • 250 g ricotty
  • 1 cytryna
  • 2 małe czerwone cebule
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • oliwa
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Bób ugotować na miękko, obrać ze skórek. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Ricottę włożyć do miski, dodać sok i skórkę z cytryny. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, wymieszać.
  3. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie, gdy się zeszkli dodać cukier i smażyć jeszcze kilka minut, aż zmięknie.
  4. Sucharki posmarować ricottą, wyłożyć bób, a na wierzch cebulę.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.