Kakaowe babeczki małpki

Składniki:
  • 200 g mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 70 g ksylitolu
  • 100 g roztopionego masła
  • 120 ml mleka
  • 2 jajka
  • Biszkopty Wrocławskie bez dodatku cukru
  • 2-3 kostki czekolady deserowej
  • 1 kostka czekolady białej

Przygotowanie:

  1. Mąkę, kakao, ksylitol, proszek do pieczenia i sodę wymieszać.
  2. W drugim naczyniu wymieszać mleko, jajka i masło.
  3. Następnie wlewać mokre składniki do suchych cały czas mieszając, wymieszać tylko do momentu połączenia.
  4. Przełożyć do papilotek na muffinki, piec w temp. 180C przez około 25-30 minut.
  5. Ostudzić.
  6. Czekolady rozpuścić.
  7. Część Biszkoptów Wrocławskich bez dodatku cukrów przekroić na połówki, przykleić je za pomocą czekolady do zimnych muffinek tak, aby powstały małpki.
  8. Z białej czekolady zrobić oczy, z deserowej uśmiechy i nosy.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.