Kakaowe babeczki małpki Składniki:200 g mąki2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej70 g ksylitolu100 g roztopionego masła120 ml mleka2 jajkaBiszkopty Wrocławskie bez dodatku cukru2-3 kostki czekolady deserowej1 kostka czekolady białej Przygotowanie:Mąkę, kakao, ksylitol, proszek do pieczenia i sodę wymieszać.W drugim naczyniu wymieszać mleko, jajka i masło.Następnie wlewać mokre składniki do suchych cały czas mieszając, wymieszać tylko do momentu połączenia.Przełożyć do papilotek na muffinki, piec w temp. 180C przez około 25-30 minut.Ostudzić.Czekolady rozpuścić.Część Biszkoptów Wrocławskich bez dodatku cukrów przekroić na połówki, przykleić je za pomocą czekolady do zimnych muffinek tak, aby powstały małpki.Z białej czekolady zrobić oczy, z deserowej uśmiechy i nosy. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WARSTWOWY SERNIK NA ZIMNO W PUCHARKACH ZE SŁONYM KARMELEMNastępny wpisNastępne TOSTY Z AWOKADO, BROKUŁOWYMI FALAFELAMI I MARYNOWANĄ RZODKIEWKĄ