Warstwowy sernik na zimno w pucharkach ze słonym karmelem

Składniki:
  • 1 kg sera w wiaderku
  • 50 g żelatyny rozpuszczonej w 100 ml gorącej wody
  • około 120-150 g Sucharków z rodzynkami
  • 3-4 łyżki masy kajmakowej
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Ser wymieszać z rozpuszczona żelatyną, odstawić do lodówki na około 30 minut aż zacznie gęstnieć.
  2. Masę kajmakową umieścić w rondelku, dodać masło, podgrzewać mieszając do rozpuszczenia.
  3. Doprawić solą, wymieszać.
  4. Sucharki z rodzynkami  pokruszyć.
  5. Układać warstwowo w szklankach sucharki, masę serową oraz karmel.
  6. Gotowy deser wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na około godzinę.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.