Hummus z grillowaną marchewką

                                                                    Składniki:  

Hummus:

  • słoik ciecierzycy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki oliwy

Dodatki:

  • 4 marchewki
  • 1 łyżeczka papryki w proszku słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki w proszku ostrej
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • Grzanki z mąką pełnoziarnistą
  • natka pietruszki

 

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na hummus zblendować na gładko.
  2. Marchewkę obrać, ugotować, pokroić na mniejsze kawałki. Wsypać do miski, dodać oliwę, papryki w proszku, sól, wymieszać. Wyłożyć na rozgrzaną patelnię (lub grill) i zgrillować.
  3. Marchewki ułożyć na hummusie, posypać obficie grzankami oraz natką pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.