Zupa krem z cukinii

   Składniki:  

  • 2 cukinie (o wadze około 500 g)
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 2 ziemniaki
  • około 50 g Groszku ptysiowego
  • około 20 g parmezanu w płatkach
  • świeże listki bazylii
  • sól, pieprz, czosnek

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać i ugotować na bulionie. Cukinię pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na patelni wraz z solą i pieprzem. Gdy lekko zmięknie dodać ją do bulionu.
  2. Dodać czosnek, sól, pieprz, listki bazylii, całość zblendować na krem.
  3. Nałożyć do miseczek, podawać z groszkiem ptysiowym, parmezanem i listkami bazylii.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.