Żelatynę rozpuścić w wodzie. Ser wymieszać z cukrem, lekko podgrzać, aby cukier się rozpuścił. Połączyć z żelatyną, dodać pastę waniliową, wymieszać.
Podzielić masę na trzy części, do jednej dodać czarny barwnik, wymieszać.
Na dna okrągłej tortownicy wyłożyć podwójną warstwę biszkoptów. Wlać tężejącą część masy białej, wstawić do lodówki do stężenia. Następnie nałożyć warstwę czarną, wstawić do lodówki, na koniec – warstwę białą.
Z masy marcepanowej ulepić figurkę dziewczynki z warkoczami oraz pająki. Udekorować ciasto.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji