Ciasto z kremem piernikowym

                                                                    Składniki:

  • 1 opakowanie Sucharków z mąką pełnoziarnistą
  • 500 ml mleka
  • 1 opakowaniu budyniu śmietankowego + 1 łyżka mąki pszennej
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 200 g masła
  • ½ opakowania przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 słoik powideł śliwkowych
  • 200 g czekolady deserowej
  • orzechy do dekoracji
  •  

Przygotowanie:

    1. Budyń wymieszać z mąką pszenną, cynamonem, przyprawą do piernika i ½ szklanki mleka.
    2. Pozostałe mleko z cukrem zagotować, dodać budyń, wymieszać, ostudzić. Zmiksować z masłem.
    3. Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć dno warstwą sucharków. Nałożyć krem piernikowy – warstwę sucharków – powidła śliwkowe – sucharki i analogicznie kolejne warstwy, aż do skończenia składników.
    4. Wstawić do lodówki, schłodzić przez kilka godzin.
    5. Wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia, polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.
    6. Wierzch udekorować orzechami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.