Deser na Walentynki

                                                                    Składniki:

  • opakowanie Sucharków z rodzynkami
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 0,5 litr sera twarogowego w wiaderku
  • 100 g malin
  • 200 g mascarpone
  • 200 g truskawek
  • 250 g cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki wody
  • ciasteczka w kształcie serduszek do dekoracji

Przygotowanie:

    1. Do sera twarogowego dodać 150 g cukru pudru i 2/3 rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. 3-4 łyżki odłożyć. Truskawki zmiksować, wymieszać z serem.
    2. Mascarpone wymieszać z rozgniecionymi widelcem malinami, dodać pozostały cukier puder i żelatynę, wymieszać.
    3. Sucharki moczyć w mleku, pokruszyć na kawałki i ułożyć warstwę w wysokiej szklance.
    4. Nałożyć krem truskawkowy, warstwę sucharków, krem malinowy i odłożony wcześniej twaróg. Odstawić do całkowitego stężenia.
    5. Udekorować ciasteczkami-serduszkami lub truskawkami/malinami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.