Galaretkowiec

                                                                    Składniki:

  • 1 litr sera w wiaderku lub jogurtu naturalnego
  • 150 g cukru pudru
  • 25 g żelatyny + 100 ml gorącej wody
  • galaretki w różnych kolorach (4-5 smaków)
  • opakowanie Biszkoptów wrocławskich

Przygotowanie:

    1. Wszystkie galaretki (poza jedną) rozpuścić w 450 ml gorącej wody.
    2. Ostudzić, wylać do płaskich naczyń. Gdy stężeją pokroić je na kwadraty.
    3. Dno prostokątnej blaszki wyłożyć Biszkoptami wrocławskimi.
    4. Ser wymieszać z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. Gdy masa zacznie lekko tężeć dodać do niej galaretki, wymieszać, wyłożyć na warstwę biszkoptów i wstawić do lodówki do stężenia.
    5. Pozostałą galaretkę rozpuścić w 450 ml gorącej wody, ostudzić, gdy zacznie tężeć wylać ją wierzch ciasta, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.