Szarlotka na Biszkoptach wrocławskich bez dodatku cukrów

                                                                    Składniki:

  • 1 opakowanie Biszkoptów wrocławskich bez dodatku cukrów
  • 1 kg jabłek
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 białka
  • 200 g cukru
  • 30 g wody
  •  

Przygotowanie:

    1. Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać jabłka, podsmażyć, aż zmiękną. Dodać cynamon, wymieszać, ostudzić.
    2. W tym czasie ubić białka na sztywno. Wodę wymieszać z cukrem w rondelku, podgrzewać na ogniu aż zacznie się bardzo mocno gotować.
    3. Gdy cukier się rozpuści i powstanie syrop, stopniowo wlewać go do ubijanych cały czas białek. Miksować. Nałożyć pianę do szprycy cukierniczej.
    4. Na dno szklanek wsypać Biszkopty wrocławskie bez dodatku cukrów, dodać jabłka, na wierzch wycisnąć z rękawa bezę. Można ją dodatkowo opalić palnikiem kuchennym.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.