Zupa krem z buraka z Groszkiem ptysiowym i kozim serem Składniki:600 g upieczonych buraków700 ml bulionu warzywnego lub warzywno – mięsnego3 łyżki octu balsamicznego1 łyżka soku z cytryny100 g koziego sera50 g Groszku ptysiowegosól, pieprz Przygotowanie:Upieczone buraki zmiksować blenderem na gładką masę.Dodać do nich bulion, zagotować.Wlać ocet balsamiczny, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.Wyłożyć do miseczek, na wierzchu ułożyć Groszek ptysiowy i pokruszony kozi ser. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GRZANKI Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ, CAMEMBERTEM I ORZECHAMINastępny wpisNastępne WIELKANOCNY QUICHE Z JAJKIEM