Wielkanocny quiche z jajkiem Składniki:Ciasto:1 ½ szklanki mąki krupczatki100 g masła3-4 łyżki zimnej wody2 łyżki Panieru z ciecierzycysólFarsz:300 ml śmietany 18%100 g szynki2 jajka surowe2-3 jajka ugotowane na twardo1 cebula dymka1 łyżka olejusól, pieprz Przygotowanie:Ze składników na ciasto energicznie zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce przez około 15 minut.Rozwałkować, wyłożyć nim foremkę do pieczenia tarty.Zapiec w temp. 190ºC przez 10 minut.Cebulę posiekać, zeszklić na oleju.Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, podsmażyć 3-4 minuty.Zdjąć z ognia, dodać śmietanę wymieszaną z dwoma jajkami, posiekany szczypiorek z dymki, doprawić solą i pieprzem.Masę przełożyć na podpieczony spód tarty, na wierzchu rozłożyć połówki ugotowanych jajek.Piec w temp. 190ºC przez około 25 minut.Ze składników na ciasto energicznie zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce przez około 15 minut.Rozwałkować, wyłożyć nim foremkę do pieczenia tarty. Zapiec w temp. 190ºC przez 10 minut. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ZUPA KREM Z BURAKA Z GROSZKIEM PTYSIOWYM I KOZIM SEREMNastępny wpisNastępne SAŁATKA Z POMIDORAMI, PAPRYKĄ, OLIWKAMI, MOZZARELLĄ, GRILLOWANĄ CUKINIĄ I GROSZKIEM PTYSIOWYM