Strona główna » WEGAŃSKI BURGER Z PANIEREM Z CIECIERZYCY
Wegański burger z Panierem z ciecierzycy
Składniki:
Burgery
2 żółte upieczone buraki
Panier z ciecierzycy
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
pęczek szczypiorku
świeża kolendra
2 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
olej do smażenia
przyprawy: kumin mielony, sól, pieprz
Sos
garść suszonych śliwek
1 szklanka cydru
1 łyżka miodu
2 łyżki octu winnego
1 szklanka ketchupu
2 łyżki sosu sojowego
Do podania
świeże warzywa
bułka
Przygotowanie:
Do ugotowanej kaszy jaglanej dodaj starte na grubych oczkach buraki, posiekany czosnek, kolendrę, szczypiorek, sos sojowy, przyprawy oraz 2 łyżki Panieru z ciecierzycy, po czym całość bardzo dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj burgery, a następnie obtocz je w Panierze z ciecierzycy. Tak przygotowanie burgery usmaż na rozgrzanym oleju.
Śliwki na sos pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do rondelka razem z pozostałymi składnikami na sos.
Całość porządnie zagotuj, a następnie zblenduj na gładki sos.
Gotowego burgera podawaj w bułce z dodatkiem sosu oraz świeżych warzyw.