Zupa krem na mleku kokosowym z Groszkiem ptysiowym

Składniki:
  • 1 dynia hokkaido
  • 4 marchewki
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • Groszek Ptysiowy
  • do dekoracji: jogurt naturalny

Przygotowanie:

  1. Z dyni wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Marchew obierz i również pokrój w kostkę.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, dodaj dynię i marchew. Całość zalej bulionem i gotuj przez około 30 minut.
  3. Zawartość garnka zblenduj na gładki krem, dodaj mleko kokosowe i ponownie zagotuj.
  4. Gotowy krem podaj z Groszkiem Ptysiowym oraz jogurtem naturalnym.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.