Zupa krem na mleku kokosowym z Groszkiem ptysiowym Składniki:1 dynia hokkaido4 marchewki1 puszka mleka kokosowego1 litr bulionu warzywnego1 cebulaGroszek Ptysiowydo dekoracji: jogurt naturalny Przygotowanie:Z dyni wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Marchew obierz i również pokrój w kostkę.Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, dodaj dynię i marchew. Całość zalej bulionem i gotuj przez około 30 minut.Zawartość garnka zblenduj na gładki krem, dodaj mleko kokosowe i ponownie zagotuj.Gotowy krem podaj z Groszkiem Ptysiowym oraz jogurtem naturalnym. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SKORPORY POMIDOROWE Z GUACAMOLE I PULLED PORKNastępny wpisNastępne WEGAŃSKI BURGER Z PANIEREM Z CIECIERZYCY