Łosoś pod pierzynką z panieru Wielozbożoweg Składniki:Łosoś4 filety z łososiaPanier wielozbożowynatka pietruszki2 ząbki czosnkuskórka z cytryny3 łyżki oliwy z oliwekprzyprawy: pieprz, sólSałatkakilka kolorowych marchewekkawałek jabłkakilka rzodkiewekgarść rukolisok z połowy cytryny1 łyżka miodu1 łyżka oliwy z oliwekprzyprawy: sól i pieprz Przygotowanie:Szklankę Panieru wielozbożowego wymieszaj z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem, skórką z cytryny oraz przyprawami.Następnie dodaj oliwę z oliwę i ponownie wymieszaj. Tak powstałą pierzynkę nałóż na każdy oprószony solą i pieprzem kawałek łososia.Łososia piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Warzywa na sałatkę pokrój na cienkie plastry, a następnie wymieszaj z rukolą oraz dressingiem powstałym z miodu, oliwy, cytryny oraz przypraw.Gotowego łososia poda na świeżo przygotowanej sałatce. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WEGAŃSKI BURGER Z PANIEREM Z CIECIERZYCYNastępny wpisNastępne KULKI SEROWE W CHRUPIĄCYM PANIERZE KUKURYDZIANYM