Łosoś pod pierzynką z panieru Wielozbożoweg

Składniki:

Łosoś

  • 4 filety z łososia
  • Panier wielozbożowy
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • skórka z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: pieprz, sól

Sałatka

  • kilka kolorowych marchewek
  • kawałek jabłka
  • kilka rzodkiewek
  • garść rukoli
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Szklankę Panieru wielozbożowego wymieszaj z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem, skórką z cytryny oraz przyprawami.
  2. Następnie dodaj oliwę z oliwę i ponownie wymieszaj. Tak powstałą pierzynkę nałóż na każdy oprószony solą i pieprzem kawałek łososia.
  3. Łososia piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  4. Warzywa na sałatkę pokrój na cienkie plastry, a następnie wymieszaj z rukolą oraz dressingiem powstałym z miodu, oliwy, cytryny oraz przypraw.
  5. Gotowego łososia poda na świeżo przygotowanej sałatce.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.