Warstwowa sałatka w stylu meksykańskim

Składniki:
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 awokado
  • około 250 g piersi z kurczaka
  • około 10-15 sztuk pomidorków koktajlowych
  • około 150 g ugotowanego bobu
  • około 60-80 g Groszku Ptysiowego
  • rukola
  • limonka
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw przyprawą do kurczaka.
  2. Usmaż na oleju na złoty kolor.
  3. Awokado obierz, pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. Ugotowany bób posiekaj, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  5. Pomidorki pokrój, dopraw solą i pieprzem.
  6. Na dno słoika kolejno połóż: rukolę, kukurydzę, awokado, kurczaka, pomidorki, bób oraz Groszek Ptysiowy.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.