Tosty z awokado, szparagami, jajkiem poche i szynką parmeńską

Składniki:
  • 5-6 Sucharków bez dodatku cukrów
  • 1 awokado
  • kilka plasterków szynki parmeńskiej
  • pęczek zielonych szparagów
  • 5 jajek
  • sok z cytryny/limonki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Awokado obierz, dodaj sól, pieprz, sok z cytryny i rozgnieć widelcem.
  2. Szparagi ugotuj na parze (przez około 4-6 minut – w zależności od ich grubości).
  3. W garnku zagotuj wodę, dodaj do niej 2 łyżki soku z cytryny, gdy zacznie wrzeć intensywnie mieszaj tak, aby w jej środku powstał “lej” wówczas wbij jajko i gotuj około 4 minuty. Jajka można także wbić do foliowych woreczków i ugotować je na miękko.
  4. Sucharki podpiecz na suchej patelni przez około 2-3 minuty.
  5. Posmaruj je pastą z awokado, ułóż na nich szynkę, szparagi oraz ugotowane jajko.
  6. Podawaj na ciepło.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.