Piknikowe mini zapiekanki z mięsem mielonym i jajkiem

Składniki:
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 600 g mielonego mięsa wołowego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki Panieru z Ciecierzycy
  • 6 jajek
  • 1 żółtka + 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki oleju + 2-3 łyżki Panieru z Ciecierzycy
  • po 1 łyżeczce papryki w proszku słodkiej, ostrej i kurkumy
  • sól pieprz

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Do mięsa dodać przyprawy, Panier z Ciecierzycy, wbić 2 jajka, wszystko wyrobić dłońmi.
  3. Foremkę do muffin posmarować olejem, posypać Panierem z Ciecierzycy, wyłożyć ciastem francuskim.
  4. Wyłożyć dno babeczek częściowo mięsem, następnie położyć połówkę jajka, wypełnić do końca mięsem, przykryć częścią ciasta francuskiego.
  5. Wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
  6. Piec w temp. 190ºC przez około 30 minut.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.