Piknikowe mini zapiekanki z mięsem mielonym i jajkiem Składniki:2 opakowania ciasta francuskiego600 g mielonego mięsa wołowego2 jajka3 łyżki Panieru z Ciecierzycy6 jajek1 żółtka + 2 łyżki mleka3 łyżki oleju + 2-3 łyżki Panieru z Ciecierzycypo 1 łyżeczce papryki w proszku słodkiej, ostrej i kurkumysól pieprz Przygotowanie:Jajka ugotować na twardo.Do mięsa dodać przyprawy, Panier z Ciecierzycy, wbić 2 jajka, wszystko wyrobić dłońmi.Foremkę do muffin posmarować olejem, posypać Panierem z Ciecierzycy, wyłożyć ciastem francuskim.Wyłożyć dno babeczek częściowo mięsem, następnie położyć połówkę jajka, wypełnić do końca mięsem, przykryć częścią ciasta francuskiego.Wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.Piec w temp. 190ºC przez około 30 minut. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WARSTWOWA SAŁATKA W STYLU MEKSYKAŃSKIMNastępny wpisNastępne PIKNIKOWE WRAPY Z ŁOSOSIEM