Truskawkowy torcik serowy z Biszkoptami Wrocławskimi

Składniki:
  • 1 kg sera twarogowego
  • 300 g truskawek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie żelatyny rozpuszczone w 50 ml wody
  • 1 opakowanie Biszkoptów Wrocławskich
  • owoce do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Truskawki zblenduj na jednolitą masę. Dodaj ser, cukier i całość wymieszaj.
  2. Żelatynę rozpuść w 50ml gorącej wody, ostudź a następnie połącz z wcześniej przygotowaną masą truskawkową.
  3. Biszkopty wyłóż na dno tortownicy, wylej masę truskawkową i odstaw do lodówki na 2 godziny (do całkowitego stężenia).
  4. Można przygotować dwie takie blaszki w różnych rozmiarach i gotowe torty ułożyć jeden na drugim.
  5. Gotowe torty udekoruj ulubionymi owocami.
 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji