Truskawkowy torcik serowy z Biszkoptami Wrocławskimi

Składniki:
  • 1 kg sera twarogowego
  • 300 g truskawek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie żelatyny rozpuszczone w 50 ml wody
  • 1 opakowanie Biszkoptów Wrocławskich
  • owoce do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Truskawki zblenduj na jednolitą masę. Dodaj ser, cukier i całość wymieszaj.
  2. Żelatynę rozpuść w 50ml gorącej wody, ostudź a następnie połącz z wcześniej przygotowaną masą truskawkową.
  3. Biszkopty wyłóż na dno tortownicy, wylej masę truskawkową i odstaw do lodówki na 2 godziny (do całkowitego stężenia).
  4. Można przygotować dwie takie blaszki w różnych rozmiarach i gotowe torty ułożyć jeden na drugim.
  5. Gotowe torty udekoruj ulubionymi owocami.
 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.