Warstwowy deser z mango, malinami i Mamutkami

Składniki:
  • Mamutki 
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 200 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 dojrzałe mango
  • maliny (świeże lub mrożone)

Przygotowanie:

  1. Mango zblenduj na mus.
  2. Kremówkę ubij, a następnie wymieszaj z mascarpone, cukrem i musem mango.
  3. Na dno pucharków wyłóż Mamutki, następnie warstwę śmietanową z mango, wierzch udekoruj malinami i mango pokrojonym w kostkę.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji