Trufle z masłem orzechowym

Składniki:
  • opakowanie Biszkoptów Wrocławskich
  • 300 g masła orzechowego
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 g czekolady deserowej
  • około 100 g posiekanych orzeszków ziemnych
  •  

Przygotowanie:

  1. Biszkopty Wrocławskie, masło orzechowe, kakao, cukier puder zmiksować w kielichu blednera służącym do siekania (lub w malakserze).
  2. Z powstałej masy uformować kulki, schłodzić w lodówce.
  3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  4. Maczać w niej kulki truflowe, wyłożyć na papier do pieczenia, posypać orzeszkami ziemnymi i wstawić ponownie do lodówki do stężenia czekolady.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji