Trufle z masłem orzechowym Składniki:opakowanie Biszkoptów Wrocławskich300 g masła orzechowego3 łyżki kakao2 łyżki cukru pudru200 g czekolady deserowejokoło 100 g posiekanych orzeszków ziemnych Przygotowanie:Biszkopty Wrocławskie, masło orzechowe, kakao, cukier puder zmiksować w kielichu blednera służącym do siekania (lub w malakserze).Z powstałej masy uformować kulki, schłodzić w lodówce.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Maczać w niej kulki truflowe, wyłożyć na papier do pieczenia, posypać orzeszkami ziemnymi i wstawić ponownie do lodówki do stężenia czekolady. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM MALINOWYM I BEZĄNastępny wpisNastępne GRZANKI Z KREMOWYM SERKIEM, KARMELIZOWANYM WINOGRONEM I ORZECHAMI