Tosty z waniliowym jogurtem, grillowanymi gruszkami, migdałami i syropem cynamonowym Składniki: Około 250 g gęstego jogurtu naturalnego½ łyżeczki pasty waniliowej lub miąższ z jednej laski wanilii + 1 łyżeczka miodu 1-2 gruszki1 łyżeczka masła2 łyżki miodu 1 łyżka soku z limonki lub cytryny ½ łyżeczki cynamonu Około 50 g posiekanych migdałów 1 paczka Sucharków Extra Delikatesowych Przygotowanie:Jogurt wymieszać z pastą waniliową (lub miąższem z wanilii i miodem).Miód, sok z limonki i cynamon wymieszać.Gruszki obrać, pokroić w plastry. Na patelni grillowej rozpuścić masło, położyć plastry gruszek i grillować około 5 minut z każdej strony.Zdjąć na talerz, na tę samą patelnię położyć sucharki. Smażyć około 1 minuty z każdej strony.Wyłożyć je na talerz układając jeden na drugim, przekładając jogurtem i plastrami gruszek.Wierzch posypać migdałami i polać syropem cynamonowym. BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 TORT NA WALENTYNKI ❤️ RED VELVET Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni FIT BATONY NA SPODZIE Z BISZKOPTÓW Z CZEKOLADĄ Z DAKTYLI I ORZECHAMINastępny wpisNastępne JAJKA PO TURECKU Z CHRUPIĄCYMI BUŁECZKAMI PSZENNYMI