Tosty z waniliowym jogurtem, grillowanymi gruszkami, migdałami i syropem cynamonowym

Składniki: 
  • Około 250 g gęstego jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki pasty waniliowej lub miąższ z jednej laski wanilii + 1 łyżeczka miodu
  • 1-2 gruszki
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • Około 50 g posiekanych migdałów
  • 1 paczka Sucharków Extra Delikatesowych

 

Przygotowanie:

  1. Jogurt wymieszać z pastą waniliową (lub miąższem z wanilii i miodem).

  2. Miód, sok z limonki i cynamon wymieszać.

  3. Gruszki obrać, pokroić w plastry. Na patelni grillowej rozpuścić masło, położyć plastry gruszek i grillować około 5 minut z każdej strony.

  4. Zdjąć na talerz, na tę samą patelnię położyć sucharki. Smażyć około 1 minuty z każdej strony.

  5. Wyłożyć je na talerz układając jeden na drugim, przekładając jogurtem i plastrami gruszek.

  6. Wierzch posypać migdałami i polać syropem cynamonowym.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.