Strona główna » JAJKA PO TURECKU Z CHRUPIĄCYMI BUŁECZKAMI PSZENNYMI
Jajka po turecku z Chrupiącymi Bułeczkami pszennymi
Składniki:
Kilka sztuk Chrupiących Bułeczek pszennych
2 jajka
200 ml jogurtu greckiego
20 g masła
½ łyżeczki wymieszanej słodkiej i ostrej papryki w proszku
2 ząbki czosnku
Sól
Opcjonalnie: kolendra lub natka pietruszki
2 łyżki octu
Przygotowanie:
Do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, wymieszać. Wyłożyć na talerz.
Masło rozpuścić, dodać papryki w proszku, wymieszać.
W garnku zagotować wodę, dodać ocet. Zamieszać tak, aby powstał w niej wir, a następnie wbić jedno jajko. Gotować około 3 minuty. Wyjąć, położyć na jogurcie. Tak samo postąpić z drugim jajkiem.