Strona główna » TOSTY FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM, CYTRYNOWĄ RICOTTĄ I KURKAMI
Tosty francuskie ze szpinakiem, cytrynową ricottą i kurkami
Składniki:
200 g ricotty
sok z ½ cytryny i skórka otarta z jednej cytryny
200 g liści szpinaku
200 g kurek
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy
parmezan
Sucharki z mąką pełnoziarnistą
sól, pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać kurki i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem, smażyć około 10 minut. Zdjąć z patelni.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać szpinak i przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku, doprawić solą i pieprzem, smażyć około 3-4 minuty. Zdjąć z patelni.
Ricottę wymieszać z sokiem i skórką z cytryny, doprawić solą.
Na patelni rozgrzać masło, usmażyć sucharki na złoty kolor. Nałożyć na nie szpinak, ricottę, kurki. Wierzch posypać tartym parmezanem.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji