Sałatka z rukolą, pieczoną dynią, pomarańczą i pulpecikami

                                                                    Składniki:  

  • 400 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • rukola
  • około 400 g dyni
  • 1 pomarańcza
  • Grzanki ziołowe
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • oliwa

Przygotowanie:

  1. Mięso doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, papryką. Wymieszać masę, uformować kulki, usmażyć.
  2. Dynię pokroić na plasterki. Doprawić solą, pieprzem, skropić oliwą. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temp. 200°C przez około 20 minut.
  3. Na talerzu ułożyć rukolę, położyć plastry pomarańczy, upieczona dynię, usmażone kulki mięsne.
  4. Całość doprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji