Zupa krem z białych warzyw z kurkami Składniki: 1 kalafior3 ziemniaki1 mały seler2 pietruszki1 cebula700 ml bulionu mięsnego lub warzywnegoGroszek ptysiowy3 łyżki oleju200 g kurek1 łyżka masła2 ząbki czosnkusól, pieprznatka pietruszki Przygotowanie:W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać cebulę, zeszklić. Następnie dodać pokrojone warzywa, podsmażyć, mieszając około 7-10 minut.Wlać bulion, gotować około 20 minut. Zmiksować całość blenderem.Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i masło, dodać kurki, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem, smażyć około 10 minut.Zupę nałożyć do misek, na wierzch nałożyć kurki oraz Groszek ptysiowy. Posypać natką pietruszki. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BUŁECZKI Z MUSEM JABŁKOWYMNastępny wpisNastępne TOSTY FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM, CYTRYNOWĄ RICOTTĄ I KURKAMI