Tarta a'la Reese

                                                                    Składniki:

  • opakowanie Sucharków extra delikatesowych
  • 300 ml mleka + 2 łyżki cukru + 2 łyżki kakao
  • 500 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 250 g masła orzechowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 g mlecznej czekolady
  • 1 łyżka masła
  • orzeszki ziemne do dekoracji
  •  

Przygotowanie:

    1. Mleko zagotować, dodać kakao i cukier, wymieszać. Ostudzić.
    2. Sucharki namoczyć w kakao, wyłożyć nimi dno blaszki na tarte.
    3. Budyń ugotować na mleku wraz z cukrem. Ostudzić. Zmiksować z masłem.
    4. Dodać masło orzechowe i sól, wymieszać.
    5. Wyłożyć krem na spód z sucharków, wyrównać, schłodzić w lodówce.
    6. Czekoladę rozpuścić z łyżką masła, wylać na wierzch tarty, wygładzić.
    7. Posypać orzeszkami ziemnymi. Ponownie schłodzić.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.