Rafaello

                                                                    Składniki:

  • 2 opakowania
  • Groszku ptysiowego
  • 500 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 200 g wiórków kokosowych
  • kokos w płatkach do dekoracji
  •  

Przygotowanie:

  1. Budyń ugotować na mleku wraz z cukrem. Ostudzić, zmiksować z masłem.
  2. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać.
  3. Opakowanie groszku wysypać na dno blaszki, wyłożyć krem kokosowy, nałożyć wierzchnią warstwę z groszku.
  4. Oprószyć wiórkami koksowymi i płatkami kokosa.
  5. Schłodzić w lodówce przed podaniem (najlepiej odstawić na kilka godzin).

 

 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.