Tacos z paluszkami rybnymi Składniki: Tacos:300 g mąki pszennejciepła woda (około ¾ szklanki)1 łyżka oliwy½ łyżeczki soliDodatki:około 400 g polędwicy z dorsza lub innej białej ryby1 szklanka Bułki tartej wrocławskiej½ szklanki mąki pszennej2 jajkasól, pieprz, pieprz cytrynowy, granulowany czosnek do smakuawokadopuszka kukurydzypikle z czerwonej cebuliposiekana sałata lodowa Przygotowanie:Ze składników na tacos zagnieść elastyczne ciasto.Owinąć w folię, odstawić na 15-20 minut.Następnie podzielić na małe, równe porcje, każdą rozwałkować, usmażyć na suchej patelni okrągłe placki. Złożyć w kształt tacos.Rybę pokroić na kawałki wielkości paluszków. Doprawić przyprawami, obtoczyć w mące, jajku, a następnie w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Awokado pokroić, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny.Z przygotowanych składników złożyć tacos. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni LODOWA KANAPKANastępny wpisNastępne RAFAELLO