Tacos z paluszkami rybnymi

                                                                    Składniki:  

Tacos:

  • 300 g mąki pszennej
  • ciepła woda (około ¾ szklanki)
  • 1 łyżka oliwy
  • ½ łyżeczki soli

Dodatki:

  • około 400 g polędwicy z dorsza lub innej białej ryby
  • 1 szklanka Bułki tartej wrocławskiej
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, pieprz cytrynowy, granulowany czosnek do smaku
  • awokado
  • puszka kukurydzy
  • pikle z czerwonej cebuli
  • posiekana sałata lodowa

Przygotowanie:

  1. Ze składników na tacos zagnieść elastyczne ciasto.
  2. Owinąć w folię, odstawić na 15-20 minut.
  3. Następnie podzielić na małe, równe porcje, każdą rozwałkować, usmażyć na suchej patelni okrągłe placki. Złożyć w kształt tacos.
  4. Rybę pokroić na kawałki wielkości paluszków. Doprawić przyprawami, obtoczyć w mące, jajku, a następnie w bułce tartej.
  5. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  6. Awokado pokroić, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
  7. Z przygotowanych składników złożyć tacos.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.