Lodowa kanapka

                                                                    Składniki: 

  • opakowanie Sucharków extra delikatesowych
  • opakowanie Mamutków
  • 1200 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 150 g cukru pudru
  • 300 g malin

Przygotowanie:

  1. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i malinami oraz Mamutkami.
  2. Warstwą sucharków wyłożyć blaszkę do pieczenia, wylać jogurt z malinami,
  3. Wygładzić powierzchnię, nałożyć drugą warstwę sucharków.
  4. Mrozić około 5-6 godzin, a najlepiej całą noc. Pokroić na kanapki.
  5. Kanapki można przygotować też w wersji na ciepło: do jogurtu należy dodać 35 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml gorącej wody. Przygotować jak wyżej, schłodzić w lodówce do stężenia masy.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.