Lodowa kanapka

                                                                    Składniki: 

  • opakowanie Sucharków extra delikatesowych
  • opakowanie Mamutków
  • 1200 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 150 g cukru pudru
  • 300 g malin

Przygotowanie:

  1. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i malinami oraz Mamutkami.
  2. Warstwą sucharków wyłożyć blaszkę do pieczenia, wylać jogurt z malinami,
  3. Wygładzić powierzchnię, nałożyć drugą warstwę sucharków.
  4. Mrozić około 5-6 godzin, a najlepiej całą noc. Pokroić na kanapki.
  5. Kanapki można przygotować też w wersji na ciepło: do jogurtu należy dodać 35 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml gorącej wody. Przygotować jak wyżej, schłodzić w lodówce do stężenia masy.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji