Strona główna » TALERZ PIECZONYCH WARZYW Z DRESSINGIEM, PASTĄ AWOKADO I GRZANKAMI ZIOŁOWYMI
Talerz pieczonych warzyw z dressingiem, pastą awokado i Grzankami ziołowymi
Składniki:
1 opakowanie grzanek ziołowych
1 batat
2 marchewki
1 burak
2 pietruszki
1 awokado
sok z połowy limonki
sól, pieprz
natka pietruszki do dekoracji
dressing: sok z 1 cytryny, 2 łyżki miodu, 3 łyżki oliwy, 2 łyżeczki ziół prowansalskich
Przygotowanie:
Warzywa umyj, pokrój w słupki, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Składniki na dressing wymieszaj ze sobą, a następnie polej nim warzywa. Blaszkę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez około 20 minut.
Awokado obierz i rozgnieć widelcem z dodatkiem soku z limonki, soli i pieprzu.
Upieczone warzywa podaj z pastą awokado i posyp grzankami ziołowymi oraz natką pietruszki.