Wytrawne muffinki z quinoa, warzywami i Panierem z ciecierzycy

Składniki:
  • 300 g ugotowanej quinoa
  • 150 g świeżych liści szpinaku
  • 100 g mrożonego groszku
  • 200 g ugotowanych na parze różyczek brokułu
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • 4 łyżki panieru z ciecierzycy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj ze sobą: ugotowaną quinoa, posiekany szpinak, groszek, pokrojony brokuł, pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez prasę czosnek, jajka, panier z ciecierzycy, pieprz oraz sól.
  2. Masę przełóż do papilotek i upiecz w piekarniku (180 Cº/ 25 minut).

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.