Wytrawne muffinki z quinoa, warzywami i Panierem z ciecierzycy

Składniki:
  • 300 g ugotowanej quinoa
  • 150 g świeżych liści szpinaku
  • 100 g mrożonego groszku
  • 200 g ugotowanych na parze różyczek brokułu
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • 4 łyżki panieru z ciecierzycy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj ze sobą: ugotowaną quinoa, posiekany szpinak, groszek, pokrojony brokuł, pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez prasę czosnek, jajka, panier z ciecierzycy, pieprz oraz sól.
  2. Masę przełóż do papilotek i upiecz w piekarniku (180 Cº/ 25 minut).

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji