Strona główna » SUCHARKI GRAHAM Z PIECZONĄ PAPRYKĄ I KINDZIUKIEM
Sucharki graham z pieczoną papryką i kindziukiem
Składniki:
Sucharki Graham
2-3 czerwone papryki
sól i pieprz
2-3 łyżki oleju lnianego
sok z ½ cytryny
szczypta cukru
100 g sera korycińskiego
70 g kindziuka
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
Przygotowanie:
Zapiecz paprykę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu pozbądź się skórki oraz gniazd nasiennych. Pokrój ją w kostkę, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Plastry kindziuka ułóż pojedynczo na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190oC. Piecz do lekkiego przyrumienienia.
Ser koryciński pokrusz na małe kawałki.
Pokrojoną paprykę połącz z olejem lnianym, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj doprawiając odrobiną cukru i soku z cytryny.
Powstałą bazę paprykową ułóż na Sucharkach Graham. Posyp prażonym kindziukiem oraz serem.