Pieczony halibut w chrupiącej panierce z Grzanek ziołowych

Składniki:
  • Grzanki ziołowe
  • 600 g polędwicy z halibuta
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • sól i pieprz
  • 1-2 łyżki masła
  • garść natki pietruszki
  • 500 g zielonych szparagów

Przygotowanie:

  1. Grzanki delikatnie zblenduj tak, aby uzyskać gruboziarnistą panierkę. Dodaj do niej roztopione masło i posiekaną natkę pietruszki. Następnie umyj rybę, osusz ręcznikiem papierowym i dopraw solą oraz pieprzem. Tak przygotowanego halibuta obtocz najpierw w mące pszennej, następnie w roztrzepanym jajku, a na koniec w przyrządzonej wcześniej panierce.

  2. Piecz rybę 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200oC lub usmaż do uzyskania złocistego koloru.

  3. W międzyczasie dokładnie obierz szparagi i duś w maśle aż lekko zmiękną. Dopraw solą i pieprzem i podawaj z upieczona rybą.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.