Potrawka z kiełbasą jałowcową z dodatkiem Skorporów z kminkiem

Składniki:
  • Skorpor z kminkiem
  • 400 g kiełbasy jałowcowej
  • ¼ młodej kapusty
  • 1-2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • świeży tymianek
  • świeży rozmaryn
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 300 ml bulionu
  • 2 łyżki masła
  • świeża natka pietruszki
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki i obsmaż na rozgrzanej patelni aż będzie rumiana. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany czosnek.
  2. Całość posyp świeżymi ziołami i poszatkowaną kapustą, a następnie smaż dodatkowe 2 minuty.
  3. Po tym czasie dodaj pokrojone w dużą kostkę pomidory, listki laurowe, ziele angielskie i bulion.
  4. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem oraz masłem i duś 15-20 minut.
  5. Podawaj posypane natką pietruszki oraz Skorporem z kminkiem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.