Potrawka z kiełbasą jałowcową z dodatkiem Skorporów z kminkiem Składniki:Skorpor z kminkiem400 g kiełbasy jałowcowej¼ młodej kapusty1-2 cebule4 ząbki czosnku4 pomidoryświeży tymianekświeży rozmaryn2 listki laurowe3 ziarenka ziela angielskiego300 ml bulionu2 łyżki masłaświeża natka pietruszkioliwa do smażenia Przygotowanie:Kiełbasę pokrój w plasterki i obsmaż na rozgrzanej patelni aż będzie rumiana. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany czosnek.Całość posyp świeżymi ziołami i poszatkowaną kapustą, a następnie smaż dodatkowe 2 minuty.Po tym czasie dodaj pokrojone w dużą kostkę pomidory, listki laurowe, ziele angielskie i bulion.Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem oraz masłem i duś 15-20 minut.Podawaj posypane natką pietruszki oraz Skorporem z kminkiem. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BRUSCHETTA Z SUCHARKÓW BEZCUKROWYCH Z GRILLOWANĄ CUKINIĄNastępny wpisNastępne SUCHARKI GRAHAM Z PIECZONĄ PAPRYKĄ I KINDZIUKIEM