Strona główna » ŚNIADANIOWE BUŁECZKI Z JAJECZNICĄ, PIECZARKAMI I BEKONEM
Śniadaniowe bułeczki z jajecznicą, pieczarkami i bekonem
Składniki:
1 paczka Chrupiących Bułeczek czosnkowych
300 g pieczarek
5 jajek
100 g boczku w plastrach
1 łyżka oliwy
Szczypiorek
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć około 5-7 minut aż lekko się przyrumienią. Zdjąć z patelni.
Na gorącej patelni położyć plastry boczku, smażyć z obydwu stron aż staną się chrupkie. Zdjąć z patelni, przełożyć na papierowy ręcznik.
Na patelnię z pozostałością tłuszczu z boczku wbić jajka, doprawić solą i pieprzem, usmażyć jajecznicę.
Na Chrupiące Bułeczki czosnkowe wyłożyć kolejno: pieczarki, jajecznicę i bekon. Wierzch posypać szczypiorkiem.