Strona główna » CHRUPIĄCE BUŁECZKI POMIDOROWE ZAPIEKANE Z KARMELIZOWANYMI PIECZARKAMI, OLIWKAMI I SEREM
Chrupiące Bułeczki pomidorowe zapiekane z karmelizowanymi pieczarkami, oliwkami i serem
Składniki:
1 paczka Chrupiących Bułeczek pomidorowych z czosnkiem i ziołami
250 g niedużych pieczarek
300 g tartego żółtego sera
Około 100 g czarnych oliwek
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka miodu
Pieprz
Przygotowanie:
Chrupiące Bułeczki rozłożyć na blaszce do pieczenia. Posypać żółtym serem i położyć pokrojone w plasterki oliwki.
Wstawić do piekarnika, zapiekać około 10 min. W temp. 190°C.
W tym czasie pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pieczarki, smażyć na dość dużym ogniu, nie mieszając zbyt często, aby się zrumieniły.
Pod koniec smażenia dodać miód, doprawić pieprzem, wymieszać.
Usmażone pieczarki przełożyć na wyjęte z piekarnika Chrupiące Bułeczki.