Chrupiące Bułeczki pomidorowe zapiekane z karmelizowanymi pieczarkami, oliwkami i serem

                                                                    Składniki:  

  • 1 paczka Chrupiących Bułeczek pomidorowych z czosnkiem i ziołami
  • 250 g niedużych pieczarek
  • 300 g tartego żółtego sera
  • Około 100 g czarnych oliwek
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Chrupiące Bułeczki rozłożyć na blaszce do pieczenia. Posypać żółtym serem i położyć pokrojone w plasterki oliwki.
  2. Wstawić do piekarnika, zapiekać około 10 min. W temp. 190°C.
  3. W tym czasie pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pieczarki, smażyć na dość dużym ogniu, nie mieszając zbyt często, aby się zrumieniły.
  4. Pod koniec smażenia dodać miód, doprawić pieprzem, wymieszać.
  5. Usmażone pieczarki przełożyć na wyjęte z piekarnika Chrupiące Bułeczki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.