Bajaderki czekoladowo-śliwkowe

                                                                    Składniki:  

  • 200g Bułki Tartej Wrocławskiej
  • 60g masła
  • 40g miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 150g powideł śliwkowych
  • 150g mleka
  • 10g oleju kokosowego
  • ulubiona posypka

Przygotowanie:

1.      Do garnuszka dodać masło, miód, kakao, 40g czekolady, powidła oraz mleko. 

2.      Podgrzać do połączenia składników. 

3.      Do mokrych składników wsypać bułkę tartą i porządnie wymieszać. 

4.      Z masy uformować kulki wielkości mandarynki

5.      Czekoladę rozpuścić z olejem kokosowym. Kulki można obtoczyć lub polać polewą.  

6.     Posypać ulubionymi wiórkami, orzechami czy płatkami róż. 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.