Skorpory pomidorowe z guacamole i pulled pork Składniki:Skorpory pomidorowe z ziołami i czosnkiem2 dojrzałe awokado1 pomidorsok z cytryny500 g łopatki wieprzowejmarynata do mięsa: 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy sarepskiej, 2 łyżki ketchupu, po 1 łyżeczce papryki w proszku słodkiej i ostrej, gałązka rozmarynu, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 3 łyżki oliwy Przygotowanie:Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj ze sobą, obtocz w niej mięso i wstaw do lodówki na 2 godziny.Po tym czasie mięso podsmaż na patelni, a następnie przełóż na blaszkę do pieczenia i piecz około 7 godzin w piekarniku nagrzanym do 90 stopni C.Rozgniecione widelcem awokado wymieszaj z przyprawami, sokiem z cytryny i pokrojonym w kostkę pomidorem.Na każdego Skorpora nałóż guacamole, a następnie upieczoną wieprzowinę. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CROQUE MADAME ZE SZPINAKIEM I SKORPORAMI PSZENNYMINastępny wpisNastępne ZUPA KREM NA MLEKU KOKOSOWYM Z GROSZKIEM PTYSIOWYM